NÄSTA DATUM FÖR SKICK:

Vem är jag som driver Happy Bum?

Hej!
Jag heter Maria och har klivit över första steget mot tant, 40+. När jag var ung så var en ju praktiskt taget pensionär i den här åldern!! Känns lite tungt att tänka så eftersom jag är allt annat än gammal i kropp och själ.

Hur som, jag är uppvuxen på landet med föräldrar som vred och vände på varenda öre. De kämpade för att klara sig på en lön så mamma kunde vara hemma med mig och min lillasyster. All mat lagades från grunden, matbröd bakades, vi hade land och djur som bidrog till kretsloppet. Mamma lappade, lagade och sydde om kläder i den mån hon kunde. Pappa byggde och lagade saker så fort de gick sönder. Det kunde gälla möbler, fordon eller våra leksaker. Jag tror inte syftet på något vis var pga miljön utan det var nog rakt av ekonomiskt. Att kunna överleva trots att de ville ha en förälder hemma med barnen.

Givetvis har min barndom präglat mig att bli den jag är idag, men jag har ju styrt om erfarenheten till andra stigar och mål där det inte bara är ekonomin som styr utan även miljö och klimat. Vilken värld vill vi att våra barn ska växa upp till?

De senaste 9,5 åren har jag varit hemma med barn, helt eller delvis. Jag skulle önska att de som vill kunde vara det utan att gå på knäna rent ekonomiskt. För oss har det inte fungerat eftersom vi även har haft äldre barn hemmaboende som kräver sitt så jag har utbildat mig för att få lite hjälp av CSN, jobbat extra på obekväma tider osv. Men jag ljuger om jag säger att det varit lätt.

När jag såg att Happy Bum skulle läggas ned om ingen tog över så tänkte jag att det kanske kunde vara en liten del i att få in några kronor till familjen. Tyvärr insåg jag ganska snart att det inte går att ta betalt för det arbete som krävs. Även om jag ganska tidigt sänkte säljarnas provision så är det inte i närheten av att ens gå lite plus när omkostnader och moms är betald. Men tanken är god och jag försöker kämpa ett tag till eftersom jag verkligen brinner för detta!

Jag skrev tidigare att vi hade hemmavarande äldre barn och det stämmer inte längre men de har varit fem från början. Båda jag och min Make har barn från tidigare äktenskap som bott här varannan vecka. En efter en har de flyttat hemifrån. Vi har haft "Stora familjen" varannan vecka och "Lilla familjen" den andra veckan.

"Lilla familjen" består av Maken Sten, mig, Hjalmar som är 9 år, Stina som är 6 år och Elsa som är 3 år. Vi bor i Sandviken som ligger 2 mil väster om Gävle. Det är här i vårat hus som Happy Bum har sin lokal/showroom.

I lokalen trängs mina tre verksamheter, alla under mitt företag Närmast Hjärtat. I grunden är det ett företag med inriktning mot bärande av barn. Jag är utbildad i flera skolor inom bärande och kallar mig Rådgivare inom barnbärande. Sen har verksamheten utökats med åtaganden i Amningshjälpen. Jag studerar även till Hjälpmamma. Jag har studerat till kock för att få mer kunskap om särskilt anpassad kost, allergier, näringslära och BLW för att även där kunna hjälpa föräldrar. Här finns även min hobbyverksamhet sedan 15 år tillbaka, Oriflame Sweden. Jag säljer produkter via katalog, men det jag uppskattar är fest och brudmake up några gånger per år. Eller workshops där ett mindre sällskap lär sig hudens egenskaper, eller grunden i en bra make up osv. Pga rådande pandemi så har ju dessa båda verksamheter lidit ganska rejält. De baseras mest på öga till öga kontakt och det är ju inget som jag varit förespråkare för under rådande restriktioner. Sedan slutligen Happy Bum och där behöver jag ju inte tänka på restriktioner alls. Eller jo, jag har haft som rutin att inte hantera produkterna förrän jag har testat negativ. Därför har också leveranser kunnat blivit lite försenade. Nu är både jag och Maken vaccinerade men vi följer strikt de tidigare restriktionerna och har för avfsikt att göra det ett bra tag till.

Det blev visst lite längre än planerat men jag har fått höra att min webshop inte känns pålitlig. Så det här kanske hjälper lite på traven då!

Trevlig shopping, hörni!!

Mvh
Maria